Våren 2020 har vi følgende typer settepotet:

Arielle tidligsort.

Meget tidlig sort.

Den har gult skall, lys gul innvendig kjøtt, ovale knoller og grunne grohull. Poteten er kokefast.

Les mer:  https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/arielle/

 

Nansen Halvtidlig

Ny norsk , fastkokende sort (godkjent 2018). Den har mørkerøde ovale knoller med grunne grohull og lysegul indre farge. Lite ytre og indre feil på poteten.

Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/nansen/

 

Asterix

rødt skall, rundoval form og lysegult kjøtt (godkjent 1998). Den er relativt fastkokende, og sorten har mange anvendelsesområder (ikke chips). Asterix er en god matpotet, og er lett å både skrelle og koke.

Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/asterix/

 

Mandel

En gammel landsort kjent for sin svært gode matkvalitet. Opphav og nasjonalitet er ukjent, men sorten ble ført opp på norsk sortsliste i 1953. Knollene er lange og mandelformede med grunne grohull. Skallet er hvitt og kjøttfargen gul. Den er melen. Sorten brukes noe til ferdigpotet og chips.

Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Mandelpotet

 

Alle sorter i 5kg og 1kg forpakning.