post@abogen.no
Foldavegen 1919, Nærøysund.
74 39 61 88
Colomba
Colomba er en veldig tidlig gul matpotetsort som også gjør seg godt som sous vide og bakepotet.
Den er en robust sort med god skallfinish og stort avlingspotensiale som kan anvendes både som ferskpotet, til skrelling og som bakepotet.
Les mer: https://graminor.no/sort/colomba/
Asterix
rødt skall, rundoval form og lysegult kjøtt (godkjent 1998). Den er relativt fastkokende, og sorten har mange anvendelsesområder (ikke chips). Asterix er en god matpotet, og er lett å både skrelle og koke.
Les mer: https://graminor.no/sort/asterix/
Mandel
En gammel landsort kjent for sin svært gode matkvalitet. Opphav og nasjonalitet er ukjent, men sorten ble ført opp på norsk sortsliste i 1953. Knollene er lange og mandelformede med grunne grohull. Skallet er hvitt og kjøttfargen gul. Den er melen. Sorten brukes noe til ferdigpotet og chips.
Les mer: https://graminor.no/sort/mandel/
Pimpernel
Nederlandsk type, godkjent i 1962. Knollene er ovallange og mørkerøde Den er litt melen og fast, god høst & vinterpotet. Kokes forsiktig, gjerne med skallet på. Gir mange poteter, om enn av litt mindre størrelse. Mye brukt potet i Trøndelag.
Les mer: https://graminor.no/sort/pimpernel/
Alle sorter i 5kg og 1kg forpakning.
Arielle tidligsort.
Meget tidlig sort.
Den har gult skall, lys gul innvendig kjøtt, ovale knoller og grunne grohull. Poteten er kokefast.
Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/arielle/
Asterix
rødt skall, rundoval form og lysegult kjøtt (godkjent 1998). Den er relativt fastkokende, og sorten har mange anvendelsesområder (ikke chips). Asterix er en god matpotet, og er lett å både skrelle og koke.
Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/asterix/
Mandel
En gammel landsort kjent for sin svært gode matkvalitet. Opphav og nasjonalitet er ukjent, men sorten ble ført opp på norsk sortsliste i 1953. Knollene er lange og mandelformede med grunne grohull. Skallet er hvitt og kjøttfargen gul. Den er melen. Sorten brukes noe til ferdigpotet og chips.
Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Mandelpotet
Pimpernel
Nederlandsk type, godkjent i 1962. Knollene er ovallange og mørkerøde Den er litt melen og fast, god høst & vinterpotet. Kokes forsiktig, gjerne med skallet på. Gir mange poteter, om enn av litt mindre størrelse. Mye brukt potet i Trøndelag.
Les mer: https://potet.nlr.no/produkter/pimpernel
Alle sorter i 5kg og 1kg forpakning.
Jordskokk - Helianthus tuberosus
Dyrket på Leka, på grensen mellom Trøndelag og Nordland.
Leveres både i pose med 10 knoller, og i potte.
Våren 2020 har vi følgende typer settepotet:
Arielle tidligsort.
Meget tidlig sort.
Den har gult skall, lys gul innvendig kjøtt, ovale knoller og grunne grohull. Poteten er kokefast.
Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/arielle/
Nansen Halvtidlig
Ny norsk , fastkokende sort (godkjent 2018). Den har mørkerøde ovale knoller med grunne grohull og lysegul indre farge. Lite ytre og indre feil på poteten.
Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/nansen/
Asterix
rødt skall, rundoval form og lysegult kjøtt (godkjent 1998). Den er relativt fastkokende, og sorten har mange anvendelsesområder (ikke chips). Asterix er en god matpotet, og er lett å både skrelle og koke.
Les mer: https://potet.nlr.no/sortsinformasjon/matpotetsorter/asterix/
Mandel
En gammel landsort kjent for sin svært gode matkvalitet. Opphav og nasjonalitet er ukjent, men sorten ble ført opp på norsk sortsliste i 1953. Knollene er lange og mandelformede med grunne grohull. Skallet er hvitt og kjøttfargen gul. Den er melen. Sorten brukes noe til ferdigpotet og chips.
Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Mandelpotet
Alle sorter i 5kg og 1kg forpakning.